14362488_1042186535901063_45472340367855

Inspark 2021

Våra studenter är vår högsta prioritet!

Hej och välkommen som ny student på Högskolan i Gävle! Vi tillsammans med programföreningar en inspark för er nya studenter som börjar till hösten där ni kan lära känna fler studenter från skolan, din förening och mycket mer om vad studentlivet och staden Gävle har att erbjuda. På grund av rådande pandemi kan insparkens upplägg komma att förändras pågrund av rådande restriktionerestriktioner i länet. Men var inte ledsen, vi och din förening planerar för någon form av inspark för dig som ny student. Under fliken studentföreningar kan du hitta all kontaktinformation till den föreningen du tillhör så du kan fortsätta hålla dig uppdaterad om vad din förening har för planer.

Vi hoppas att vi får se er snart, gå också med i Gefle Studentkår för massa rabatter och för att kunna delta i alla våra kommande event!

Denna sida kommer kontinuerligt uppdateras med information om inspark.

 

Vill du vara med i planeringen och genomförandet av höstinsparken 2021?!
 

Kåren söker nu Kårpraler till Operation insparken! Du kan söka till Kårpral till sista ansökningsdag som är den 14 juni 2021 via ansökningsformuläret.
Vi närmar oss höstens inspark med stormsteg och vi vill göra insparken 2021 till den bästa hittills och behöver därför engagerade volontärer som kan tänka sig bli Kårens ansikte utåt under insparken. Under insparken har kåren det övergripande ansvaret och föreningarna ansvarar för sina studentgrupper. 
På grund av corona kommer kåren tillsammans med studentföreningarna att planera för en inspark som kommer kunna anpassas efter de restriktioner som finns, oavsett restriktioner behöver vi DIN hjälp att genomföra insparken.

 

Vid frågor kontakta Studiesocialt ansvarig på:
E-post: km@geflestudentkar.se
Tel: 070 964 00 44

 

Vad är en inspark?

Insparken en fantastisk möjlighet för dig som är ny student att få lära känna nya människor och bygga upp ett kontaktnät, bli bekväm på högskolans område och introduceras till högskolelivet. Du blir väl omhändertagen av befintliga studenter som gått en utbildning inför insparken just för att kunna ta emot och ta hand om dig på allra bästa sätt.

Du kommer att vägledas och tas om hand om av din studentförening. Det är din studentförening du kommer att ha mest kontakt med och det är de som kommer att berätta för dig exakt hur allt går till och var du ska befinna dig under veckan.

Vad är en Kårpral?
 

Som Kårpraler är ni med och anordnar de olika aktiviteterna som kåren ansvarar för samt planerar insparken för de internationella studenterna. På dagtid kan det innebära att ni är med och genomför vissa aktiviteter eller har en aktiv roll i vårt tält. På kvällstid planerar kårpraler och genomför kårkvällar/pubkvällar eller tillsammans med kåren "ronderar" runt området för att svara på frågor, ge stöd och vägledning till föreningarna samt hålla koll på att insparksavtalen efterlevs.
 

Vad kan du förvänta dig om du vill ställa upp som Kårpral?
- Genomföra aktiviteter som kåren planerar under insparksperioden
- Vara delaktig i det tält som kåren har under dagtid
- Vara med och planera samt hålla de kvällsaktiviteter Kåren genomför, exempelvis kår-/pubkvällar 
- Vara med vid försäljning av insparksband
- Hjälpa kåren kvällstid genom att tillsammans med kåren "rondera" insparksområdet och stötta föreningarna
- Planera och genomföra insparksakiviteter för de internationella studenterna i september
Som Kårpral kommer du också få en egen hoodie, mat och en massa skoj!