KÅRVAL

Kårvalet för Gefle Studentkår ligger alltid under mars månad. Valdagarna varierar beroende på när sittande valnämnd för verksamhetsåret väljer att lägga kårvalet.

Kårvalet inför fullmäktige 2018/2019 är avslutat. För att se vilka listor och personer som sitter i fullmäktige 2017/2018, vänligen besök Kårfullmäktige.

Hur röstar jag? 

Du går in på www.karvalgefle.se och klickar på “Beställ lösenord”. Där fyller du i ditt personnummer och därefter kommer ett lösenord att skickas till den mailadress du angav när du köpte ditt medlemskap i Gefle Studentkår. Har du inte fått något mail inom 5 minuter, dubbelkolla skräppost-mappen! Om mailet inte har hamnat där, kontakta kårexpeditionen! När du har fått ditt lösenord går du tillbaka till startsidan på www.karvalgefle.se och loggar in med ditt personnummer och lösenordet du fick i mailet. När du har loggat in är det bara att bestämma dig för vilken lista, eller person, du vill rösta på och klicka på den röda “Rösta”-knappen framför namnet på listan/personen. KOM IHÅG att du bara kan rösta EN gång och antingen på en lista ELLER en person! Nu är du klar! Det har aldrig varit så lätt att göra sin röst hörd! 

 

Vad är kårfullmäktige?

Kårfullmäktige är Gefle Studentkårs högst beslutande organ. Kårfullmäktige ser över kårstyrelsens verksamhet och arbete. De påverkar helt enkelt vad kåren ska arbeta med under verksamhetsåret! Att sitta i kårfullmäktige innebär en hel del ansvar och är en oerhört viktig uppgift. Då kåren inte har ett årsmöte varje avslutat verksamhetsår så träffas istället kårfullmäktige ca 2-3 gånger per termin för att fylla den funktionen som ett årsmöte skulle ha gjort.

 

Listor till kårfullmäktige

För att det ska kunna bli ett kårval (vilket det måste eftersom kåren behöver en ledning för att kunna finnas) behöver det finnas listor, typ som partier, som vill ställa upp i kårvalet.  

 

Kårvalet

I kårvalet röstar medlemmar på vilka de vill ska sitta i kårfullmäktige. För att vara röstberättigad som medlem så måste du finnas med i röstlängden. Om du vill vara säker på att du ska kunna rösta i kårvalet - betala din kåravgift så snart terminen har startat! Antingen röstar du på en hel lista eller gör personval, det är helt upp till dig själv! 

 

Har du frågor angående kårvalet?

Maila till Gefle Studentkårs ordförande eller besök presidiet i kårexpeditionen under våra öppettider!